אמנם הוא נקרא ארמון, אך הוא שונה לחלוטין מארמונות עתיקים שרואים בערים רבות באירופה (כולל ורשה). אולי המשך שמו- התרבות והמדע מרמז יותר גם על תכליתו. ארמון התרבות והמדע (Palace of Culture and Science) הוא למעשה גורד שחקים. זהו המבנה הגבוה ביותר לא רק בוורשה אלא בפולין כולה! את ארמון התרבות והמדע או הפאלאס קולטורה כפי שהוא נקרא בקיצור, ניתן לראות מכל מקום ברחבי העיר בגלל גובהו.
הבניין, המזכיר קצת במראהו את האמפייר סטייט בילדינג בניו יורק הוא שילוב של גורד שחקים יחד עם סגנון ניאו קלאסי. הסגנון הניאו קלאסי נראה מבחוץ באלמנטים מסוימים, כמו השעון בראשו, אך בעיקר בעיצוב הפנימי המפואר: מעל 3000 אולמות וחדרים מפוארים, עם תקרות מעוצבות, נברשות ייחודיות ויצירות אמנות אשר נותנות תחושה של ארמון אמיתי.
ארמון התרבות והמדע, כפי שניתן לראות מהגובה שלו ומהאנטנה שבראשו, אינו מבנה עתיק כלל. בנייתו החלה ב- 1952 והסתיימה ב- 1955 כשהיוזמה לבניה באה מצד השולטים בפולין באותה תקופה- הסובייטים. סטאלין הוא זה שהורה על בניית המבנה הענק אשר נקרא תחילה על שמו. הפולנים ראו במבנה פיל לבן ומתנה בלתי רצויה בכלל. למען האמת, ותיקיה של ורשה מסתכלים עליו עד היום ככזה. עבורם הוא מסמל את השליטה הסובייטית בפולין.
בשנות החמישים היתה כבר פעילות של התנועה האנטי סובייטית שהתנגדה לשלטון של סטאלין ויחד עימו גם לארמון. עם זאת, הזמן עושה את שלו ועם הזמן תושבי ורשה, במיוחד הדורות הבאים, התרככו. היום המבנה מכיל בתוכו שפע של אמנות, תרבות וגם פנאי.
כל התרבות והאמנות במקום אחדארמון התרבות והמדע כולל היום בתוכו עושר עצום של אמנות, תרבות ומדע. הבניין העצום מכיל תיאטראות, בתי קולנוע, מוזיאונים, ביניהם המוזיאון הטכנולוגי המרתק, תערוכות מתחלפות, מרכזי קונגרסים, מועדוני ספורט, מכוני מדע ומחקר, ספריות ועוד ועוד. בנוסף, אין ספק שלראות את ורשה כמעט מראש המבנה זוהי חוויה.
במרומי המגדל, בקומה ה- 30 שלו ישנה מרפסת תצפית אליה תוכלו לטפס ולראות את נופה של העיר, את החדש המתערבב בישן, את העיר העתיקה לצד בתי שיכונים, כיכרות ורחובות. בחזית הארמון ישנה מזרקה גדולה ולצידה ישנה גם אנדרטה לזכרו של יאנוש קורצ'אק.